Surrogacy Blog

“surrogacy – a life changing experience”

I många år hade Christie tänkt på att bli en surrogatmamma och sedan en dag bestämde hon sig för att förverkliga detta. ”Min kärlek till min familj var den avgörande faktorn i mitt beslut att bli surrogat”, sa hon från sitt hem i Wisconsin. ”Jag kan inte föreställa mig mitt liv utan barn och jag kan inte heller föreställa mig hur det skulle vara att inte kunna få barn … 

Jag tror att det är min önskan att hjälpa andra som har lagt grunden för ett otroligt speciellt band mellan mig och mina blivande föräldrar … Mina syskon är tvillingar; därför var jag alltid fascinerad av tanken på att bära tvillingar. När jag berättade om mina planer att bli en surrogat för min familj var mina föräldrar naturligtvis bekymrade, men så snart de lärde sig mer om processen så vände sig deras oro sig en känsla av äkta stolthet och de kunde inte vänta med att träffa de blivande föräldrarna . ”

Christie har varit gift i sex år med sin man Todd. De har en son tillsammans och uppfostrar också de två barnen från hans tidigare äktenskap. ”Todd har två pojkar i åldern sex och åtta från ett tidigare äktenskap och vi har en egen son på tre år. Vi ser oss själva som ett team och tillsammans uppmuntrar vi pojkarna att hjälpa till så mycket de kan … Världen skulle dra nytta av lite mer generositet ”, sa hon.

I de flesta fall måste surrogatmammorna utbilda sina partners om den övergripande surrogatprocessen, och det tar tid innan partnerna är helt ombord. Men i Christies fall visste Todd hur mycket Christie älskade att vara gravid med sin son, och han visste också i sitt hjärta att det var något hon ville göra – att ge livets gåva till en annan familj.

Efter att Christie hade slutfört sina medicinska och psykologiska undersökningar och officiellt godkändes och godkändes som surrogatmamma, fick hon en profil (videointroduktion) av de blivande föräldrarna, Zeev och Lior. Strax därefter anordnades ett Skype-möte och båda parter var överens om att det fanns en omedelbar positiv känsla och en relation som de ville utveckla i en gemensam surrogatprocess. Härifrån flödade saker naturligt och de började utveckla en stark relation. ”Det är en livsförändrande upplevelse, och vi är nu bästa vänner. Jag känner mig stolt över att Zeev och Lior nu är en del av min familj. Det är en underbar känsla som är helt obeskrivlig ”.

Vad är det mest spännande med att vara surrogatmamma?

“Det mest spännande med att vara surrogatmamma var att se utseendet på Zeev och Liors ansikten när vi nådde vissa milstolpar under hela graviditeten, som skanningar och att höra barnets hjärta slå för första gången”.

Vad tyckte du var utmanande?

”Utmaningen ligger i osäkerheten och det okända. Du kan inte lova dina blivande föräldrar att något inte kommer att gå fel. Vi lärde oss tidigt att mellan de stora kontrollerna att inga nyheter var goda nyheter och att så länge jag kände mig frisk både i sinne och själ, så skulle vi fira varje dag ”.

Under hela graviditeten höll Christie en hälsosam livsstil och deltog i alla vanliga medicinska möten och tester. “Jag satte mig ett mål att hålla mig i form och träna regelbundet så att barnen skulle vara säkra och friska … Alla var så stödjande …”.

Förväntningen på födseln var spännande för alla inblandade parter. ”Jag var så glad när barnen föddes och deras fäder kunde hålla dem för första gången. Det var naturligtvis inte lätt att skilja sig från alla när de åkte hem, men jag vet hur väl barnen tas om hand. ”

Frågan om surrogat är kontroversiell. Det finns de som hävdar att kvinnorna som försöker bli surrogatmammor utnyttjas och skadas. Det är viktigt för Christie att klargöra att ”även om det har rapporterats fall i tredje världsländer där surrogatmammor utnyttjas, här i USA, är vi älskade och väl omhändertagna av våra blivande föräldrar, deras familjer, fertilitetsklinikerna och i stort sett alla som lär sig om vår resa. Det faktum att vi genomgår ett psykologiskt screeningtest på flera nivåer och en noggrann medicinsk screeningprocess, jag skulle säga att vi långt ifrån utnyttjas, snarare tvärtom. Jag förstår inte varför vissa människor motsätter sig surrogat, och ser det som skadligt för kvinnor. Detta är det ultimata sättet att hjälpa och ge tillbaka till en annan familj. Vad är fel med det ”?

Vad skulle du berätta för en kvinna som läser den här artikeln och funderar på att bli surrogat?

”Jag uppmuntrar alla kvinnor som överväger att bli surrogatmammor, att bara följa sin önskan och göra det. Undersök processen först och ta reda på så mycket du kan & skicka sedan en officiell ansökan. Det är en livsförändrande resa som kommer att ge enorm glädje åt dig och de omkring dig. ”

Finns det något sista du vill säga till barnen – Adi och Nevo?

“Ni är två otroliga mirakel och älskas av så många människor.”

Tammuz’s guarantee plans

Tammuz’s guarantee plans

Tammuz family created Guarantee Plans.  With these plans, intended parents know in advance the costs of their process and can prepare accordingly without the need to worry about the possibility of costs increasing.

Read More »

Schedule an online free consultation

Let’s schedule a video call when it’s convenient for you so we can discuss our plans and costs. Please select your country of origin, so we can direct you to a representative at your location or language.

USA & Canada

Jon Mozes

Australia, NZ, IE & UK

Steven

Spain & Latin America

Marine Chanly

France, Belgium & Italy

Marine Chanly

Germany & Switzerland

MIKKEL RAAHEDE

Austria & Netherlands

MIKKEL RAAHEDE

Denmark & Iceland

MIKKEL RAAHEDE

Finland & Sweden

IDA FALLSTROM

East Asia

Hong Kong, Thailand, Singapore, Taiwan & South Korea

Tammuz Family Team

我想以中文進行下一步咨詢

Tammuz Family Team

I would like to speak with English speaking consultant

Rest of the world

Ran

Interested in Tammuz Programs for LGBT/Singles?

Assaf

Interested in Tammuz Programs for Heterosexual couples OR LGBT OR Single Parent?

Tammuz News

Subscribe to our Newsletter

לנוחיותכם ניתן לקבוע פגישת ייעוץ

 עם רן או עם אסף

Assaf
Ran

השאירו לנו הודעה
ונחזור אליכם במהרה